Skip to main content

Persondatapolitik

Kundeservice, bestilling og veksling i butikkerne

Vi behandler dine personlige oplysninger, når du:

Når du sender beskeder til os via. vores hjemmeside, er det vigtigt for os at kunne komme i kontakt med dig igen, så vi kan besvare dine spørgsmål bedst muligt og sikre en effektiv løsning for dig. Derfor beder vi om:

Oplysning Hjemmel Opbevaring
Fulde navn Identifikation (legitim interesse) Slettes når dine spørgsmål er besvaret
Telefonnummer + e-mailadresse Efterfølgende kontakt/opfølgning (legitim interesse) Slettes når dine spørgsmål er besvaret

Hvis du bestiller valuta via vores hjemmeside, vil vi gerne gøre vores bedste for, at du får det, som du leder efter. Derfor klarer vi det meste på hjemmesiden, så du ikke skal vente alt for længe i butikken, før du står med din bestilling i hånden. Vi beder om følgende oplysninger i forbindelse med din bestilling:

Oplysning Hjemmel Opbevaring
Fulde navn Identifikation når du henter din bestilling + Hvidvaskloven (retlig forpligtelse) Slettes 5 år efter kundeforholdet afsluttes
Telefonnummer + e-mailadresse Efterfølgende kontakt/opfølgning (legitim interesse) Slettes 5 år efter kundeforholdet afsluttes

Herudover er vi af Hvidvasklovens § 10 forpligtet til at kende vores kunder, og indsamler derfor yderligere oplysninger om de af vores kunder, som handler i vores butikker og ønsker at veksle det der svarer til 500 € (cirka 3.700 DKK) eller over. Derfra har vi så valgt at alle kunder skal legitimere dig selv ved transaktioner fra 1 KR. Du bliver derfor bedt om at fremvise ID, fordi loven kræver at vi kender vores kunder, og fordi det er vores pligt at hjælpe myndighederne med at bekæmpe kriminelle ved at sikre at vores butikker ikke bliver udnyttet til ulovlige aktiviteter. Her beder vi, udover ovenstående, også om:

Oplysning Hjemmel Opbevaring
CPR-nummer Hvidvaskloven (retlig forpligtelse) Slettes 5 år efter kundeforholdet afsluttes
Adresse Bevis for adresse (legitim interesse) Slettes 5 år efter kundeforholdet afsluttes
Formål med veksling Hvidvaskloven (retlig forpligtelse) Slettes 5 år efter kundeforholdet afsluttes

I forbindelse med registreringen af dine personlige oplysninger i vores krypterede system, er vi også forpligtet af Hvidvaskloven til at tage en kopi af dit gyldige legitimation og sundhedskort.

Vi deler ikke ikke dine oplysninger med uvedkommende. Den ansatte, som du er i kontakt med i butikken er den eneste i virksomheden, som har direkte adgang til dine oplysninger udover vores complianceansvarlige og vores hvidvaskansvarlige. Herudover har vores samarbejdspartnere, Resultat-Konsult i Skåne AB og Stellar Consulting ApS, adgang i form af teknisk support. Deres support er med til at sørge for, at dine oplysninger altid er beskyttet.

Videoovervågning

Der er videoovervågning i samtlige af vores butikker i de lokaler, der håndteres penge i. Overvågningen virker præventivt overfor tyveri og overfald, samtidig med at det øger vores ansattes sikkerhed. Videooptagelserne slettes efter 30 dage.

Dataansvarlig

Vexel ApS
CVR 43758586

Reventlowsgade 14
1651 København V
Danmark

+45 7060 4188
[email protected]